Dit mosselen in kaassaus recept is echt een favoriet. Niet bepaald een slank gerecht maar wel heel lekker. ;.)Ik ontdekte het bij toeval omdat we een paar jaar geleden in een enorme file terecht kwamen in Belgie. We besloten van de snelweg af te gaan en te wachten totdat de file was opgelost en maakten van de gelegenheid gebruik om dan ook maar wat te eten. We kwamen op het marktplein van Lille terecht waar we dit gerecht bestelde. Meteen was ik blij verrast, dit is een topper! Eigenlijk heel simpel maar echt een feestje! Ik vroeg het recept aan de kok en heb het sindsdien vaak zelf gemaakt.
Het is behoorlijk vullend door de kaas dus ik zou je aanraden er een eenvoudige groene salade bij te eten. Geef er knapperig brood bij om de verrukkelijke saus mee te deppen.
Course Diner
Cuisine Fushion, Vis
Keyword kaas, Mosselen
Seizoen Herfst, Winter
Energie 600-700 Kcal.
Prep Time 5 minutesminutes
Cook Time 15 minutesminutes
Total Time 20 minutesminutes
Servings 2Personen
Calories 631kcal
Author Monique Lapperre
Ingredients
2kgmosselen
3stengels bleekselderijin plakjes gesneden
1ui grote, fijngesneden
250mlwitte wijn
200mlkookroomlight
5gramplatte peterseliefijngesneden
10gramgedroogde tijmvers
1tenenknoflookfijngesneden
100gramkaasgeraspt of klein gesneden
Instructions
Maak de mosselen schoon.
Fruit het uitje in een grote pan waar de mosselen straks ook nog inpassen. Zet ondertussen in een sauspannetje je room op en smelt de kaas op een laag vuur, breng eventueel op smaak met peper, zout, port, madeira, wat je wil, tot je een mooie romige kaassaus krijgt.
Doe de bleekselderij in de pan en voeg de wijn en de mosselen toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm, voeg de knoflook toe en maal flink wat verse zwarte peper boven de mosselen. Stoom ze met de deksel op de pan tot ze open gaan. Serveer de mosselen op een bord, giet er een lekkere hoeveelheid kaassaus overheen en garneer met de fijngesneden peterselie!
Serveer met een groene salade en lekker knapperig boerenbrood. Genieten!
Notes
Je kunt eigenlijk allerlei soorten kaas voor gebruiken. Ik vind het zelf het lekkerst om een pittige soort als Roquefort te combineren met een romige als Camembert. Maak de saus zoals jij hem lekker vind. Speel eens met een restje geitenkaas of neem gewoon een Goudse geraspte kaas.